Властите в Тайпе съобщиха, че са засекли 19 изтребителя на китайските

...
Властите в Тайпе съобщиха, че са засекли 19 изтребителя на китайските
Коментари Харесай

Тайван засече 19 китайски изтребители в зоната си на противовъздушната отбрана

Властите в Тайпе оповестиха, че са засекли 19 изтребителя на китайските военновъздушни сили в едностранно оповестената от тайванските управляващи зона за противовъздушна защита на острова, оповестява Channel News Asia.

Според тайванското министерство на защитата изтребители J-10 са прелетели през югозападната част на зоната за противовъздушна защита. Самолетите обаче не са пресекли разграничителната линия в Тайванския проток, който дефинира зоните под контрола на Пекин и Тайпе. На собствен ред тайванските военни са налюдавали обстановката и са изпратили свои самолети в региона.

Тайванският въпрос поражда през 1949 година, когато е провъзгласена Китайската национална република и част от китайската партия Гоминдан се заселва на остров Тайван, наричайки го Република Китай. Пекин упорства за " правилото на един Китай ", съгласно който е невероятно едновременното признание на КНР и Република Китай на Тайван. В същото време съвсем всички огромни страни имат неофициални културни и стопански контакти и представителства н Тайван.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР